Geschiedenis

Sape Wijma
Louw Wijma
Frits Wijma

Nog voor 1900 begon Sape Wijma (1e) een schildersbedrijf in Twijzel (Friesland), genaamd Wijma Schilder. Zijn zoon Louw (2e) verhuisde in 1932 naar Bussum (Singel 9), waar hij het schildersbedrijf officieel inschreef en voortzette onder de nieuwe naam Schildersbedrijf Wijma. Kort daarna verhuist Louw Wijma met het bedrijf naar Singel 47, waar hij meer ruimte achter het huis heeft om daar vervolgens een werkplaats te bouwen. Op dit adres wordt op 13 augustus 1936 Frits Louw Wijma (3e) geboren. 

De vader van Frits, Louw Wijma, overleed op jonge leeftijd waardoor Frits genoodzaakt was het bedrijf op jonge leeftijd voort te zetten. Dit deed hij goed, want Schildersbedrijf Wijma groeide uit tot een succesvol bedrijf met zo’n 12 medewerkers. Zijn vrouw Eef was verantwoordelijk voor de gehele administratie. Op 3 april 1962 wordt hun zoon Ronald Louw Wijma (4e) geboren. Schilderen wordt hem met de paplepel ingegoten en met regelmaat ging hij op jonge leeftijd al mee naar een klus. Op 7 juli in 1983 behaalt Ronald zijn meesterschilderdiploma*. Door de grootte van het bedrijf werd er besloten om te verhuizen naar het bedrijventerrein, Nijverheidswerf 23 te Bussum. Na voltooiing van zijn militaire dienst, stapt Ronald in 1984, als mede-eigenaar, in het bedrijf. Samen besluiten vader en zoon de naam van het bedrijf te veranderen naar “Wijma Meesterschilders BV”.

Jarenlang hebben vader en zoon met plezier samengewerkt en hebben zij het schildersbedrijf gemaakt tot wat het nu is. Een bedrijf met een herkenbaar logo, betrouwbare werknemers en een mooi stukje schilderwerk. In 2001 gaat Frits met pensioen en gaat Ronald als enige eigenaar van het bedrijf door. Door recessie en natuurlijk verloop, hebben wij nu een team van 3 hechte werknemers. Inmiddels bestaat Wijma Meesterschilders al ruim 80 jaar, mede dankzij de waardering van onze klanten en de inzet van onze werknemers.

*De titel ‘meester’ in het ‘meesterschilderdiploma’ staat voor het cum laude slagen voor het vakdiploma en het ondernemersdiploma.